Nu när ditt barn fått Nutramigen LGG® förskrivet för sin mjölkallergi så har du kanske några frågor om ersättningen.  

Nutramigen LGG® är en extensivt hydrolyserad, kaseinbaserad ersättning (s.k. specialnäring) för kostbehandling av spädbarn med lindrig till medelsvår mjölkallergi. Den är hypoallergen, vilket innebär att den är speciellt tillverkad för att tolereras av de flesta spädbarn med mjölkallergi. Nutramigen LGG® är ett livsmedel för speciella medicinska ändamål och ska användas under medicinsk övervakning.

Nutramigen LGG® är den enda hypoallergena ersättning som innehåller Lactobacillus rhamnosus GG (varumärke LGG®), en omfattat studerad och gynnsam mjölksyrabakterie. Kombinationen av extensivt hydrolyserat kaseinprotein och LGG ® stödjer tillsammans kostbehandlingen av mjölkallergi och hjälper barnet att återgå till normal kost

Tre åldersanpassade ersättningar/specialnäringar finns:

  • Nutramigen 1 LGG® är en näringsmässigt komplett modersmjölksersättning och kan användas som enda näringskälla från födseln fram till 6 månaders ålder
  • Nutramigen 2 LGG® är en tillskottsnäring lämplig som näring för spädbarn från 6 månaders ålder och framåt som en del av en varierad kost.
     
  • Nutramigen 3 LGG® är näringsmässigt lämplig från 12 månaders ålder och framåt som en del av en varierad kost.
     

Världsledande

Nutramigen LGG®, från Mead Johnson Nutrition är den världsledande produkten vid kostbehandling av komjölksallergi. 

 

 
MJN påstående är delvis baserat på data från Nielsens detaljhandelsmätningstjänst för ”Infant & Children's Nutrition Milk Formula within Specialty Formulas – CMA”, för en tolvmånadersperiod som slutat i december 2015 i 23 länder. © 2016 The Nielsen Company.