Nu när ditt barn fått Nutramigen PURAMINO eller Nutramigen PURAMINO JUNIOR förskriven så har du kanske några frågor om produkterna. 

Nutramigen PURAMINO-sortimentet består av två åldersanpassade och aminosyrabaserade ersättningar för kostbehandling av spädbarn och barn med svår mjölkallergi och multipel födoämnesallergi. De är hypoallergena, vilket innebär att de är speciellt tillverkad för att inte förorsaka allergiska reaktioner hos barn med mjölkallergi och multipel födoämnesallergi. Nutramigen PURAMINO och Nutramigen PURAMINO JUNIOR är livsmedel för speciella medicinska ändamål och ska endast användas på inrådan av läkare eller dietist.

Nutramigen PURAMINO är framtagen för att ge den näring som stödjer normal tillväxt och utveckling. Nutramigen PURAMINO kan användas som enda näringskälla från födseln och fram till 6 månaders ålder. Från 6 månaders ålder och framåt används den som en del av en varierad kost.

Nutramigen PURAMINO JUNIOR kan användas som enda näringskälla från 1-3 års ålder (över 3 års ålder under utvärdering av läkare eller dietist) eller som en del av en varierad kost. 

Halal- och koshercertifierad

Alla ingredienser i Nutramigen PURAMINO och Nutramigen PURAMINO JUNIOR samt tillverkningsprocessen uppfyller kraven som ställs för att få certifiering för halal och kosher. Certifieringarna kommer från två internationellt erkända enheter: the Islamic Food and Nutrition Council of America (IFANCA) and the Orthodox Union.